Sondervick 21 VeldhovenSpecificaties

Vraagprijs: € 595.000 K.K.


  • Gebruiksoppervlakte: 230 m2
  • Perceeloppervlakte: 1612 m2
  • Inhoud: 866 m3
  • Bouwjaar: 1935
  • Kamers: 6
  • Slaapkamers: 3

Terug naar het overzicht

Omschrijving

Karakteristieke, vrijstaande en degelijk gebouwde jaren ‘30 woning met garage, overkapping, verschillende dierenverblijven en een grote
tuin. Gelegen op korte fietsafstand van diverse winkelcentra.

INDELING:

BEGANE GROND:

Hal
Hal met authentieke voordeur, glas-in-lood raampartij, wandafwerking met stucwerk en oorspronkelijk betonemaille, een garderobe nis, meterkast, trapopgang naar 1e verdieping en deur naar woonkamer.

Woonkamer
Ruime en sfeervolle woonkamer in L-vorm met glas-in-lood ramen en licht van vier zijden, Engels plafond, openhaard met plateau. Originele houten, gedeeltelijk granito vloer afgewerkt met brede plinten.

Keuken
Gezellige keuken met Engels plafond en vloertegels, keukenblok in hoekopstelling met ingebouwde apparatuur voorzien van een corian blad. Een deur naar de bijkeuken, glas-in-lood deur naar het portaal en een buitendeur naar terras.

Bijkeuken
Praktisch gelegen naast de keuken, stucwerk/betegelde wanden en betegelde vloer, met aansluiting voor de wasmachine en een ‘schrobputje’. Hier bevinden zich de Remeha Calenta combiketel en de gasmeter.

Kelder
Ruime kelder (ca. 1,70 m. diep) met kelderraam, de wanden en vloer zijn voorzien van tegels. In deze ruimte bevindt zich de watermeter.

Portaal
Achterportaal met betegelde vloer, gestucte wanden, Engels plafond en achterdeur naar kruidentuin.

Toiletruimte
Toiletruimte met toilet en fonteintje. Op centrale plaats in huis en bij achterdeur.

Tuinkamer en serre
Stijlvolle lichte ruimte met veel glas en van drie kanten licht. Ruim zicht op terras, Japanse tuin en vijvers. Privacy en sfeervolle lichtval door stalraampjes. Deze ruimte heeft petit graniet tegels, vloerverwarming en een houtkachel (ter overname). Het Engels plafond is afgewerkt met kraaldelen, heeft de balken in het zicht en een luik met een takelvoorziening in de bovenliggende ruimte. Er is hier een 2e trapopgang naar de 1e verdieping en is afsluitbaar met een luik.

1E VERDIEPING:

Overloop
De overloop is voorzien van vaste vloerbedekking en Engels plafond.

Slaapkamers
Er zijn drie slaapkamers waarvan 2 met ingebouwde kasten en een grote slaapkamer die voorzien is van 2 kastenwanden, wastafel en 2 grote dakkapellen.

Atelier/hobbyruimte
Royale atelier/hobbyruimte met 4 grote Velux ramen voor goede lichtinval en verrassend daglicht via vloerkoof. De ruimte is ook voorzien van een watertappunt, takelsysteem met vloerluik, luik naar de vaste trap in tuinkamer/serre en losse trap/ladder die naar de vliering leidt.

Toiletruimte
Betegelde toiletruimte met toilet en fonteintje.

Badkamer
Betegelde badkamer voorzien van Velux raam, douche, ligbad en dubbele wastafel.

2E VERDIEPING:

Zolder
Zolderruimte vanaf de overloop te bereiken door middel van vlizotrap.

ALGEMEEN:

• Deze woning ligt op loopafstand van de oude dorpskern van Veldhoven met het winkelcentrum ‘De Kromstraat’. Dit winkelcentrum heeft niet alleen een verscheidenheid aan winkels, maar ook gezellige terrasjes en restaurants. Naast dit winkelcentrum zijn er ook de nodige voorzieningen in de buurt, in de vorm van basis en voortgezet onderwijs, sportvoorzieningen en een kinderboerderij. Tevens is er voldoende parkeergelegenheid.

• De woning is op traditionele wijze gebouwd met siermetselwerk in de buitengevels, houten verdiepingsvloeren en mansardedak. Het achterste gedeelte van de woning is verbouwd tot tuinkamer met serre. De woning beschikt over 2 trappen naar de 1e verdieping.

• De woning is voorzien van centrale verwarming met een Remeha Calenta cv-combiketel (bouwjaar 2014), die tevens dient voor warmwatervoorziening. De tuinkamer en serre zijn voorzien van vloerverwarming en er is een houtkachel.

• De woning heeft dubbele beglazing of voorzetramen, alleen de stalraampjes vormen hierop een uitzondering.

• Energielabel D.

• Grote, volgroeide Japanse tuin, onder architectuur aangelegd, met een grote vijver omringd door vorm-gesnoeide azalea’s, acers, bamboe en stapstenen. Verder is er een moestuin met genoeg ruimte voor groentes, klein fruit en (snij)bloemen en een grote met struiken begroeide kippenren met daarin een onderkomen voor kippen.

• Bijgebouwen zijn de garage met smeerput: ca. 10 x 5m; gebouwd met gevels van betonelementen, een overkapping en twee dierenverblijven, waarvan één in steen en de ander gedeeltelijk in steen opgetrokken is.

• De woning is gebouwd in 1935 als “burgermanswoning”, later verbouwd en gerenoveerd, met behoud van karakteristieke elementen. Dit betekent dat het glas-in-lood, de Engelse plafonds, evenals de originele paneeldeuren en brede plinten behouden zijn. In de hal en bij de trapopgang is het “betonemaille” als lambrisering nog aanwezig, evenals de oorspronkelijke houten trapbalustrade.

• Met serieuze belangstellenden maken wij graag een afspraak voor een vrijblijvende bezichtiging. Wij brengen u dan in contact met de verkopers, zij zullen u zelf in hun huis rondleiden en van aanvullende informatie voorzien.

• Kortom: Een huis voor mensen die de charme van een jaren ‘30 huis weten te waarderen. Een huis met veel privacy, gelegen aan een levendige straat met vrij uitzicht op een plantsoen. Een heerlijk huis met veel leefruimte in en om het huis, dit alles op een ruim perceel van ca. 1600 m².

• Gezien de leeftijd van de woning, ouder dan 80 jaar, zal in de koopovereenkomst de ouderdomsclausule worden opgenomen. Dit betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden, lager liggen dan bij nieuwere woningen.

Locatie:

Sondervick 21
5505 NA Veldhoven, Nederland

Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht of
neem telefonisch contact op.

040 254 1528

  • Uw gegevens worden door ons uitsluitend gebuikt en verwerkt voor zover noodzakelijk is voor het doel waarvoor u ze ter beschikking hebt gesteld.

Laat ons u terugbellen

Heeft u vragen? Laat uw telefoon nummer achter. Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

  • Uw gegevens worden door ons uitsluitend gebuikt en verwerkt voor zover noodzakelijk is voor het doel waarvoor u ze ter beschikking hebt gesteld.